Maak een afspraak

06-19.84.84.96

Adres: De Visserstraat 4 , Gouda
Openingstijden

Volgens agenda

De voeten van Diabetes & Reuma patiënten zijn erg kwetsbaar.

Dit komt omdat er vaak een storing in de bloedcirculatie, zenuwen (neuropathie, gevoelloosheid), vergroeiingen en/of standsafwijking aanwezig kunnen voordoen.

Deze aandoeningen kunnen een variatie aan voetproblemen helpen ontwikkelen waaronder jeuk, droge huid, sterke eeltvorming, plotselinge standsverandering, nagel aandoeningen, ontstekingen (necrose/ Ulcus) en wondjes.

De zorgverzekeringen kan in bijzondere gevallen u een vergoeding geven, om uw voeten op een verantwoorde manier te laten verzorgen, ter preventie van ongemakken.

Indien u Diabetes patient bent controleert 1x per jaar de huisarts/ POH of Diabetes verpleegkundige uw voeten zorgvuldig hieruit komt een code “Sims” hoe hoger de Sims hoe meer u kans hebt op ongemakken. Indien u Sims 1 of hoger hebt moet u naar de Podotherapeut zij bepaalt hoeveel medische instrumentale zorg u per jaar nodig hebt. Om de voeten zo goed mogelijk in conditie te houden.

De podotherapeut verwijst u door naar een Medische pedicure voor de medische instrumentale behandelingen. Medische noodzakelijke instrumentale behandelingen zijn het verwijderen van overmatig eelt, kloven, dunner maken (fraisen) van ernstige verdikte nagels, ingroeiende nagels behandelen en signaleren van veranderingen. Wat NIET onder de medisch noodzakelijke zorg valt is het knippen van gezonde nagels en gezonde eeltvorming hiervoor betaald u een eigenbijdrage €5,50 aan mij. De medische noodzakelijke zorg declareer ik bij de zorgverzekeraar.

Indien u niet wenst de eigenbijdrage te betalen meld dit bij het maken van de afspraak. Wanneer u het niet heeft gemeld behandel ik automatisch de niet medische zorg en wordt € 5,50 in rekening gebracht.

Het zorgteam rond om uw voeten doen hun uiterste best u de zorg te verlenen die wij denken goed is voor u, maar u moet ook bereid zijn onze adviezen op te volgen. Indien dit niet voldoende gebeurt kan de zorggroep besluiten de medische noodzakelijke voetzorg te staken.

Alle verzamelde informatie en behandelplan worden beveiligd digitaal met de betrokken zorgverleners gedeeld. (foto’s, dossier, n.a.w gegevens) Indien u niet wenst graag doorgeven aan de huisarts en podotherapeut. U betaald de medische noodzakelijke zorg zelf aan mij. U kan zelf proberen de factuur te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Reuma patiënten

In sommige gevallen kan u een vergoeding ontvangen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Informeer zelf bij uw verzekering. U declareert zelf de factuur.