Maak een afspraak

06-19.84.84.96

Adres: De Visserstraat 4 , Gouda
Openingstijden

Volgens agenda

Men noemt een nagel die gaat verkleuren/ verdikken kalknagel. Deze naam kalknagel is niet correct. Want een nagel bevat geen kalk een nagel is opgebouwd uit keratine en hoornstof. Hoe men aan de naam kalknagel komt is onbekend.

Men denkt ook dat dit soort nagels aangetast zijn door een schimmel (Candida) maar zoals u kan op de foto kan zien is een nagel die gaat verkleuren of vervormen niet per se een schimmelnagel.

Nagels die een beschadiging heeft opgelopen (trauma) reageert door dikker te worden, dit kan komen door te kleine schoenen/ sokken, slag of stoot enz. . Een andere aandoening van binnenuit kan de nagels ook doen verkleuren bv. psoriasis, medicijnen, vaataandoeningen, enz.

Voordat u schimmeldodende middelen of medicijnen gaat gebruiken is het verstandig om de nagel te laten testen op aanwezigheid van schimmel (dermofyten). Dat kan bij de huisarts hij stuurt dan een biopt van de nagel op naar een laboratorium kosten tussen de € 50,- en € 70,- uitslag ongv 3 weken of bij mij in de salon ik doe een stukje nagel in een vloeistof en roer met een staafje erin deze leest herkend iedere soort dermofyt kosten € 37,50 uitslag 30 minuten. 98% betrouwbaar. Ik kan u gelijk een behandelplan geven.

Zwemmerseczeem is ook een naam die niet klopt, het heeft niets met zwemmen en eczeem te maken. Het is een huidinfectie die veroorzaakt wordt door een candida (schimmel). Op de huid wordt rood er komen jeukende bultjes.

Deze schimmel is heel besmettelijk voor u en omgeving.

De sporen van een schimmeldraden leeft van de huidkeratine en heeft het erg naar hun zin in warme vochtige ruimtes zoals zwembaden en schoenen.

Deze aandoening is heel hardnekkig en moeilijk te bestrijden, Niet alleen moet u de huid behandelen maar ook alle schoenen, slippers en sloffen ook die u vorig jaar hebt gedragen en maak de vloer in de badkamer grondig schoon met in het water azijn na iedere keer dat u daar bent geweest. Indien u dit niet goed doet is de kans op herhaling groot.

Behandeling in dien geen ontsteking aanwezig is kan u een schimmeldodende spray of crème gebruiken. Gebruik een schimmeldodende poeder of spray in de schoenen.

Snel en makkelijk is er ook een schoenendesinfectie apparaatje te koop Deze doodt d.m.v. uv/ozon licht de schimmels en bacteriën in de schoenen. Indien u gene met timer neemt droogt hij ook de (sport)- schoenen. Ik heb er nog 2 in de aanbieding i.p.v. € 69,95 voor € 59,95 op=op lees verder.