Maak een afspraak

06-19.84.84.96

Adres: De Visserstraat 4 , Gouda
Openingstijden

Volgens agenda

Ontstaan doordat bij de vernieuwing van de huid een cel (stukje) niet los komt. Het loskomen wordt tegen gewerkt omdat er lokale druk van buiten af is. Lokale druk wordt veroorzaakt door niet goed passende schoenen/ sokken(kousen)of standsafwijking voet of tenen.

Veel voorkomende plekken voor likdoorns zijn:

  • op de tenen,
  • tussen de tenen,
  • op hamertenen,
  • op de kleine teen,
  • onder de voorvoet,
  • onder de nagel of in de nagelwal,
te krappe schoen

Eeltvorming wordt veroorzaakt door mechanische stress, Een klein beetje eelt is niet erg, gezonde eelt heeft een functie, de verharde huid beschermd de onderliggende weefsels. Wanneer men een verkeerde pasvorm schoen, niet goed passende sokken of kousen dragen ontstaat er mechanische stress op de huid en gaat de huid extra veel eelt aan maken. Deze eelt kan veel ongemakken veroorzaken bv. Eeltpitten/ Likdoorns en Kloven. Wanneer u zelf gaat proberen dit verhelpen is de kans groot dat u in de verkeerde richting van de huid gaat werken, In plaats dat u eeltvorming verhelpt veroorzaakt u beschadiging in de huid wat als gevolg is meer eelt aanmaak. Het beste is dat u eelt laat verwijderen door een pedicure, Wij kunnen u ook adviseren wat de oorzaak is.

Overmatig eelt kan ook veroorzaakt worden door een stand afwijking bv. Denk aan kromme tenen (hamertenen/klauwtenen), verschuiving van vetpolster onder de bal van de voet. Gebruik geen eelt oplossende pleisters/zalven of (Compeed) second skin pleisters. De pedicure kan u goed adviseren wat te doen. Heel vaak is een Orthese of druk ontlastende zool/voetbed de oplossing.

Kloven is ernstige eeltvorming wat is gaan scheuren tot op de gezonde huid door uitdroging. Het beste is dat kloven niet zelf gaat behandelen maar laat u adviseren door een pedicure.

Let op de juiste maat, pasvorm en richting bij het kopen van schoenen. Bij een kwaliteits- schoenen winkel kan u uw voeten laten op meten. In Gouda kan u terecht bij WittePoel in de Wijdtstraat.

De schoenen fabrikanten houden weinig rekening met voeten die afwijken van de standaard (rechte richting leest), We kennen 4 soorten voeten: Platvoet, Holvoet, Varus en Valgus voet dit zijn hele gewone voettypes zonder problemen alleen hebben ze een ander pasvorm en hak hoogte nodig.

Wanneer een voet een afwijking heeft bv. de voorvoet wijst naar binnen of buiten, passen ze niet in een rechte (leest) schoen. Omdat er weinig betaalbare schoenen voor de ze groep mensen zijn. Krijgen deze voeten erg veel te verduren en kunnen verdere vergroeiingen als gevolg hebben. Hamertenen hebben in de teen-box vaak te weinig ruimte het gevolg is een drukplek (bursitis) er bovenop.

Wanneer u goed passende schoen heeft gevonden, heeft deze een algemeen voetbed, maar bijna iedere voet heeft ondersteuning nodig om goed te kunnen bewegen (afwikkelen) en functioneren. Wanneer de afwikkeling niet optimaal gebeurt kunnen er ook heel veel vervelende drukplekjes ontstaan.

De Zolen van InsolePlus worden d.m.v. afdruk van uw voeten opmaat gemaakt. Ze ondersteunen de voeten waar het nodig. In de zolen kunnen uitsparingen worden gemaakt om bv likdoorns,eeltpitjes drukvrij te leggen. Bij hielpijnen (hielspoor) wordt er een extra zachte hielsteun gemaakt. Voor iedereen met of zonder klachten zijn de zolen van InsolePlus een genot voor uw voeten.

Sportschoenen veroorzaken verschuivingen in het onderhuidse bindweefsel/vetpolster daarom ervaart u branderige/ vermoeide voeten, wanneer dit te veel gebeurt kunnen er eelt en likdoorns ontstaan onder de bal van de voeten.

Indien hele erge voetafwijkingen of lichamelijke klachten hebt, lage rug, knie en/of chronische hoofdpijn hebt, is het verstandig dat u gaat informeren bij de Podotherapeut. In Gouda kan terecht bij Voet op Maat (GHZ) of Penders voetzorg (Ronseweg/Bleulandweg) en Wender voetzorg.

lees meer zolen & slippers